Faye op zoek naar pinguïnes in australië...

Change of plans & Skipping fair

We zijn nu al een paar dagen in melbourne en het originele plan was om hier werk te zoeken en te vinden, wat centjes te verdienen om de verdere reis te bekostigenenna kerst verder te trekken naar Adelaide. Hhhmm, werk vinden, niet zo eenvouding hoewel we the working holiday visa hebben en de kerstperiode eraan komt, hebben we na een aantal dagen zoeken en het versturen van een hele hoop resumes toch ng niks gevonden... hopla weer met de voetjes op de grond...

Inderdaad geduld is een schone deugd en wie zoekt die vindt, maar het zoeken maakt me tamelijk gefrustreerd vooral omdat we nual drie dagen na elkaar continu met onze neus op de laptop geplakt zitten zonder al te veel resultaat en das uiteindelijk best veel verloren tijd die tot vrijwel niks geleid heeft... Dus hebben we nu maar besloten om voor een weekje over te zetten naar Tasmanie, oorspronkelijk gingen we Tasmanie houden voor het einde van de reis, maar vanuit melbourne kunnen we de auto met de boot overzetten en dat is eigenlijk best wel handig. In plaats van hier nog een week hopeloos met de handen in het haar te zitten zoeken achter werk, gaan we gewoon verder met genieten. Want das uiteindelijk wel nog altijd het doel van deze reis, genieten en ontspannen, niet stressen en obsederen over werk. Tot deze inzichten ben ik eigenlijk gekomen dankzij de mama, dus dank je daarvoor moederken :-)

Als we de boeking gefixt krijgen vertrekken we op 4 december met de boot `s nachts naar Tasmanie, de reis zou ongeveer een 10tal uren in beslagen nemen en op 10 december zouden we terug komen. Tasmanie ligt ten zuiden van het vasteland en maakt dus ook deel uit van Australie. Het schijnt er de moeite te zijn ! Ik kan er eveneens meteen opzoek gaan naar de tasmanien tiger, neen niet de tasmanian devil, maar tijger, een jammergenoeg uitgestorven diersoort...

http://www.youtube.com/watch?v=-V-v_SGtnb0

In tussentijd zouden we wel verder zoeken achter werk, maar meteen ook eens Melbourne en omstreken deftig verkennen, want veel verder dan the city center en Victoria Market zijn we nog niet geraakt en das best wel jammer. We wonen nu dus in een huisje in een buitenwijk van Melbourne, in Flemington. The city center kan je eenvoudig met de tram bereiken, want te voet zou je er anderhalf uur overdoen, met de tram ongeveer 20-30 minuten. Een nadeel, de tram is duur en je wordt er continu gecontroleerd door rangers op je vervoerbewijs... en betalen gowja da ligt ni onze aard alset op trams aankomt. De rangers stappen meestal op een willekeurige halte op, controleren en stappen weer af en de boetes zijn duur. De oplossing dicht bij de deur blijven zitten en iemand op the lookout zetten, zodanig dat we tijdig zien of er rangers aan de halte staan te wachten. Indien ze er staan, eweja afstappen en wachten op een volgende tram wachten of gewoon te voet verder. Cheap way of travelling.

Victoria Market is leuk ! Zoals de naam zelf laat blijken, gaat het hier om een markt. Een grote overdekte openlucht markt, waar je overdag goedkoop fruit, groeten, vlees en vis kan kopenin het ene deel en in het andere kan je allerlei prullaria kopen, heeeeeel gezellig !je kan er uren slenteren en daarnet zijn we om groentjes en vlees geweest voor de bbq van deze avond :-) Tijdens dezomermaanden heb jeook avondmarkten die is zowaar nog leuker en nog gezelliger.Er staat een overvloed aan kraampjes diekeukens vanuitde hele wereld vertegenwoordigen en als je rond een uur of tien`s avonds gaat, net voor sluitings tijd kan je er vaak drie porties voor de prijs van 1kopen.

http://www.qvm.com.au/qvm/qvm_home.aspx

Victoria Market is eigenlijk voorlopig het hoogte punt van ons bezoek aan Melbourne, daar komt hopelijkbinnenkort verandering.

Oja als het eentroostmag wezen voor de bijna ondergesneeuwden thuis, tis ieraant regenen... mo tis wel 25 graden ;-)

bubaaai xx

Reacties

Reacties

Grote Zus

en komt sint niklooj ton ook no Tasmanie???

Wouter P

Hey Faye

Ik hou je Blogde komenede weken zeker in de gaten, wat een mooie avonturen. De foto's zijn gewoonweg prachtig.

Geniet maar met volle teugen want je zit op een wonderlijke plek met goed gezelschap!

Groetjes uit Brugge

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!