Faye op zoek naar pinguïnes in australië...

Over het concept 'instant vrienden' & de sportieve inwoner van Sydney

In jeugdherbergen bestaat er zoiets als instant vrienden heb ik gemerkt. Je komt toe in de kamer en meestal zijn daar al mensen, je stelt jezelf voor en zegt van waar je bent en hopla je bent vrienden ! Meteen is er een band, want je leeft/slaapt samen op dezelfde kamer en in de keuken ga je automatisch samen zitten, wantje bent bevriend. Je praat over je jetlag, over hoe het je hier vind, over hoe raar 'the swedisch guy' en 'drunk girl' wel niet zijn en dat je het wel fijn vind dat je elkaar normaal genoeg vind om instant vrienden te zijn.Er reizen hier ook veel backpackers alleen rond, vandaar ook wss dat je zo snel elkaar tot je nieuwe vriend kroont Alleen is maar alleen en ik zou het niet kunnen. Veel meerdan:vaderland,geplande duurvan je reis en volgende bestemming, hoef je niet te weetn over elkaar.

Allmaal heel leuk tot je keiard gedumpt wordt door je nieuwe vriend of vriendin omdat hij/zij van engelse afkomst is en hij/zij landgenoten heeft ontdekt. Het is hier eigenlijk een mini euro vision songcontest, vriendjespolitiek en dergelijk ! Dat neemt uiteraard niet weg dat je niet meer gewoon random begint te babbelen met de kerel die drie maal in een minuut voorbij passeert en telkens een vat wijn bij zicht heeft. De derde keer, maak je een praatje en hop, je hebt er weer een vriend bij. Zo ken je al snel iedereen in je jeugdherberg en wordt het eigenlijk allemaal heel fijn en gezellig.

Naast het feit dat Woolloomooloo echt wel overspoeld wordt door backpackers, heb je er ook nog de locals. Zij zijn sportief - een weggevertje, gezien de titel - Waarlijk, 1 op 10 loopt hier wel in sportoutfit rond, allemaal sexy strech broek, running shoes, spandex topjes en een hoodie. Van waar ze komen of waarheen ze gaan, geen mens die het weet maar ze zijn van plan te sporten of hebben allesinds een workout erop zitten. Buiten het overdreven sportgedrag, zijn ze hier allemaal heel vriendelijk. Ze hebben vrijwel altijd meteen door dat je een backpacker bent en vragen gelijk van waar je komt en wat je plannen zijn, net alsof ze ook opzoek zijn naar instant vrienden. Wat hoogstwaarschijnlijk het geval wel niet is.

Reacties

Reacties

Grote Zus

zeg, we zijn hier wel allemaal aant wachten op de eerste foto's hé! Vooral van die instant vrienden en sexy sporters ;-)
Hopelijk een leuke dag gehad vandaag; ik ga eens aan de mijne beginnen xxx

WaKKo

Die met die wijn, was da Pino nie .. da lijkt er toch verdacht veel op :D

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!